Les Termopiles a la Serra de la Fatarella

Aquesta setmana ens hem retrobat amb una part de la nostra historia, una tarda de dimecres visitant Corbera, una passeig per les trinxeres on va estar la Brigada Lincoln i a partir de les quatre de la tarda un gran descobriment : una part de soldats republicans van sacrificar la seva vida per  que 30.000 soldats republicans poguessin creuar el Ebre .

Un grup de veïns Associació Lo Riu  van començar a estudiar l’any 2005 unes construccions que estaven a uns camps al nord de La Fatarella, aquest descobriment els va a portar a trobar búnquers, trinxeres i petites cases que van servir per preparar la resistència en cas de un fracàs del que es va denominar “La batalla de l’Ebre”.

Aquesta zona va ser on es va produir la ultima resistència republicana a l’Ebre. 1.000 soldats voluntaris van resistir més de 48 hores una gran envestida de l’exercit franquista, el seu sacrifici va permetre que els seus companys arribessin a l’altre vora del riu.

web 1200 x 700 IMG-20160210-WA0010.jpeg fatarella2

Una part del soldats sacrificats no eren nascuts a Espanya, eren brigadistes internacionals apàtrides , els seus països no els  volien , havien defensat a la República, germans en la lluita

La cançó de U2 “Winter” de la pel·lícula “Brothers”, un gran film on veiem com les guerres destrossen física i psicològicament a les persones que intervenen i com es important la família en el moment de intentar recuperar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Jesús Rodriguez Sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.