La historia continua

Fa molts anys vaig conèixer la mort del cantant Mervin Gaye, la noticia era que el seu pare l’hi havia disparat . L’ 1 d’Abril d’aquest any ha fet 30 anys de la seva mort.
El 1971 va gravar el que es considera el seu millor àlbum “What’s Going On” on comença a exercir com gran lletrista , els seus temes tenen un gran rerefons social, la corrupció, el medi ambient , la droga, la guerra del Vietnam.
Al primer moment no hi ha gaire confiança en aquest àlbum per tocar temes massa profunds, però va ser un gran èxit. La gent volia sentir histories reals, properes i quotidianes; i el va fer pujar a les llistes d’èxit.


Quan es va produir aquest èxit, tenia dos anys Tupac Shakur, el gran raper de Estats Units, fill d’una militant dels Black Panthers, i que va viure fins els 25 anys.Va morir tirotejat a Las Vegas, el Setembre del 1.996.
La seva vida va ser una continua reivindicació de la seva personalitat i la del seu entorn, ell parla que estava marcat per el seu nom Tupac Amaru, líder rebel independentista quítxua al Perú.
Jo crec que d’una mare lluitadora, va sortit un cadell lluitador. Seria bó preguntar-se el perquè aquestes persones moren tan joves.
Recomano moltísim un documental que es diu “Tupac resurection/documental”.


Com diu en Marvin Gaye, “Que està passant …..”, dos cançons del segle passat i que ens “expliquen” moltes coses i a la vegada fa que ens preguntem moltes altres.

Envio aquest WhatsApp amb sentiment per a qui el vulgui llegir “Que està passant

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable: Jesús Rodriguez Sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.